Alkmaar is teruggefloten door de rechter na een voorgenomen woningsluiting. Burgemeester Anja Schouten sloot een woning aan de Baansingel in Alkmaar, nadat daar een moord was gepleegd. Al langer ondervond de buurt grote overlast van wat er in en om deze woning allemaal gebeurde. Maar de aangekondigde sluiting van de woning gaat voorlopig dus niet door.

"Ik begrijp dat dit voor veel omwonenden een andere uitkomst is dan gehoopt", schrijft de burgemeester in een brief aan de raad. "Ik beraad me op vervolgstappen." Want al is de sluiting voor nu dan van de baan, er zijn zeker nog mogelijkheden voor de burgemeester om dit besluit alsnog door te zetten. Maar daarvoor zal een en ander dus wel door de rechter moeten worden getoetst.

"Tegen het besluit om een woning te sluiten kan de belanghebbende bezwaar of beroep instellen", legt de burgemeester uit. Dat is in dit geval gebeurd. Omdat in dit geval weinig tijd was, de woning zou immers met spoed gesloten worden, is de rechter om een 'voorlopige uitspraak' gevraagd. "De rechter heeft vervolgens besloten om mijn besluit te schorsen en niet in stand te laten", schrijft de burgemeester in haar brief aan de raad. "Dat betekent dat de bewoner zijn woning op dit moment niet hoeft te verlaten."

Mediapartner NH heeft het vonnis gelezen en meldt dat de rechter vond dat de burgemeester haar ingrijpen niet 'voldoende had onderbouwd'. De rechter had volgens een woordvoerder begrip voor de onrust na de schietpartij, maar vond de vrees voor mogelijke toekomstige 'ernstige wanordelijkheden' op dit moment dus niet gegrond.

Omdat sluiting van de woning op de korte termijn niet meer gaat lukken heeft de burgemeester nu gekozen voor cameratoezicht. Zo kan er toch extra controle plaatsvinden in en om de Baansingel. Op die manier hoopt de gemeente de overlast alsnog te beperken. De beelden die de camera registreert worden overigens alleen bekeken als daar een goede reden voor is.
Pin It
Bekeken: 994x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/