De ontwikkeling van het nieuwe Oudorp gaat verder. Nadat de gemeente eerder al de bouw van bijna 700 woningen aankondigde, werd deze week duidelijk dat daar vlak naast nog eens 232 woningen gerealiseerd zullen worden. In dit geval gaat het dan ook nog om een combinatie van wonen en zorg, met een groot aandeel sociale woningbouw. "Het is een heel mooi plan."

Onder de naam Dok6 wordt het terrein van Bak Reizen ontwikkeld tot woningen. Bak gaat naar Stompetoren en blijft dus wel in de gemeente Alkmaar, maar laat zijn oude locatie in Oudorp achter voor woningbouw. Wethouder Jasper Nieuwenhuizen is enthousiast over de veelzijdigheid van het plan en over de technische kanten ervan.

"Het is net als lego", zegt de wethouder als het over de modulair gebouwde 'parkeerhub' gaat. "Hartstikke gaaf." Het parkeergebouw is deels prefab en zo ingericht dat het eenvoudig naar een andere functie kan worden omgevormd. Bijvoorbeeld als blijkt dat er minder parkeerplekken nodig zijn, "al zien we voorlopig de auto nog niet verdwijnen". 190 parkeerplekken komen er.

Maar het bijzonderste aan het plan is dus wel de combinatie van wonen en zorg. Een deel van de woningen zullen zorgwoningen zijn, waar mensen kunnen wonen die ondersteuning nodig hebben. Ook komt er 4.000 vierkante meter aan oppervlakte voor voorzieningen bij. Ook daarbij zal de invulling gericht zijn op zorg, in samenwerking met zorgaanbieder De Waerden.

"50% van het plan is groen, dat is echt ontzettend veel", vertelt wethouder Nieuwenhuizen verder. "Dok6 wordt ontwikkeld in een open structuur, het zorgt dus echt voor een groene plek in deze wijk." Daarmee krijgt het nieuwe Oudorp vorm én kleur. (beeld: Pro6)
Pin It
Bekeken: 1675x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/