Ook de jaarwisseling van 2023/2024 moet zonder knallen, pijlen en kruitdamp verlopen in de oude binnenstad van Alkmaar. Dat heeft de gemeente besloten. Daarmee blijft de situatie dezelfde als voorgaande jaren, toen er ook niet geknald mocht worden, soms door gemeentelijk, soms door landelijk beleid. Er komt mogelijk een breder verbod op vuurwerk aan, als de Alkmaarders dat tenminste willen.

"De vuurwerktraditie, met name rond oud- en nieuw, is in Nederland diep geworteld", erkent burgemeester Anja Schouten. Maar: "Het afsteken van vuurwerk brengt echter steeds meer overlast met zich mee." Dat is ook in Alkmaar het geval. De afgelopen twee jaar gold een landelijk verbod op vuurwerk, dat dus ook in Alkmaar van kracht was. In de jaren daarvoor nam de gemeente zelf al het initiatief om vuurwerk in te dammen: "In voorliggende periode tussen de jaarwisselingen van 2016/2017 en 2019/2020 zijn er in Alkmaar positieve ervaring opgedaan met het verbod op het afsteken van particulier vuurwerk in de vuurwerkvrije zone in de binnenstad", stelt de burgemeester. Het verbod geldt in de gehele binnenstad, dus het gebied 'binnen de singels', laat de gemeente weten.

De gemeente Alkmaar wil het vuurwerkbeleid verder ontwikkelen en schakelt daarvoor de hulp van inwoners in. "In 2024 zal er een referendum onder de inwoners van Alkmaar worden gehouden", kondigt de burgemeester aan. Dat referendum moet leiden tot andere inzichten en een duidelijk beeld van wat Alkmaarders nou eigenlijk van vuurwerk vinden.

Overigens is vuurwerk, dan dus buiten de binnenstad, alleen rond de jaarwisseling toegestaan. De rest van het jaar mag er in Nederland geen particulier vuurwerk af worden gestoken. Gebeurt dat toch, dan kunnen Alkmaarders dat melden.
Pin It
Bekeken: 845x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/