Zaterdagavond heeft de politie een grote verkeerscontrole uitgevoerd in Alkmaar. Daarvoor werd de parkeerplaats van het AZ-stadion gebruikt. De controle leidde tot een opvallende vangst: een grote hoeveelheid vuurwerk, maar liefst 180 kilo.

"Die aantallen kloppen ja", bevestigt de politiewoordvoerder aan Streekstad Centraal. En die aantallen zijn ook niet legaal. Sowieso geldt er een maximum van 25 kilo per auto, maar vuurwerk mag alleen worden meegenomen tijdens de paar dagen per jaar dat vuurwerk kopen legaal is in Nederland. Dat is rond de jaarwisseling, niet nu. De verkeerspolitie heeft het vuurwerk dan ook in beslag genomen en zal ervoor zorgen dat het vernietigd wordt.

Verder is een gestolen motor van de weg gehaald en is de motorrijder aangehouden. Daarnaast zijn nog twee bestuurders aangehouden vanwege drank- of drugsgebruik. Ook zijn elf bekeuringen uitgedeeld, onder andere voor te hard rijden en defecten aan auto's.

Wie vermoedt dat er grote hoeveelheden vuurwerk worden opgeslagen in auto's of in woonwijken, kan daar melding van doen bij de politie. Dat kan ook anoniem. Vuurwerk dat is opgeslagen kan ontploffen en dus tot zeer gevaarlijke situaties leiden.

 
Pin It
Bekeken: 1130x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/