Recent bereikte Sam van Etten uit Schermerhorn voor het eerst op eigen kracht het hoofdtoernooi van een World Cup driebanden, maar afgelopen weekend ging het niet lekker. Tijdens de Grand Prix in Doetinchem werd hij in zijn eerste wedstrijdronde al uitgeschakeld. Van Etten baalde van zijn snelle uitschakeling.

Van Etten heeft in finales van Grand Prix wedstrijden gestaan en had dan ook een wildcard voor het hoofdtoernooi, maar daarna strandde hij meteen in de eerste pouleronde. Net als vorig jaar ging de Schermerhorner in de eerste wedstrijd tamelijk kansloos met 22-40 ten onder tegen Jack van Peer uit Dongen. Twee uur later herpakte Van Etten zich en won overtuigend met 40-24 van Menno de Vries uit Budel.

Van Etten moest zijn derde tegenstander verslaan om door te kunnen gaan naar de knock-out fase. Tegen Barry van Beers ging hij voortvarend van start en nam met een paar goede series een ruime 22-12 voorsprong. Maar na de korte pauze lukte ter vrijwel niets meer. Van Beers, die in juni de finale van de Grand Prix van Rosmalen van Sam van Etten won, speelde heel gedecideerd en won met 31-40. Omdat Van Peer De Vries versloeg (40-39) eindigde Van Etten als derde van de vier in zijn poule.

Ondanks de vroege uitschakeling heeft de Schermerhorner zich geplaatst voor het Nederlands kampioenschap (‘de Masters’) van 17 tot en met 21 januari in Berlicum. (archieffoto: Paul Brekelmans)
Pin It
Bekeken: 567x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/