Summer Wijkhuizen is derde geworden tijdens de derde en laatste selectiewedstrijd voor het Nederlands kampioenschap. Daarmee bevestigt het 13-jarige talent van Deen Figure Skating Alkmaar opnieuw haar podiumkansen voor de finale. Afgelopen weekend werd in Heerenveen ook de Klaverblad Bokaal georganiseerd voor nog relatief onervaren kunstrijders. Hierbij werden Anna Gijzen en Iris Kersten zilver, en Sterre van Etten brons.

Summer Wijkhuizen reed twee nette küren en eindigde hiermee op een mooie derde plaats in het eindklassement in de categorie Advanced Novice Dames. Ze was al zeker van deelname aan de NK finale. Ze reed naar goud tijdens de tweede selectiewedstrijd op 'eigen ijs' in Alkmaar en de eerste wedstrijd leverde haar brons op.

Chiara Ballirano (14 jaar) een achtste plaats in dezelfde categorie als Summer en haar zus Alessa (18) werd zesde in de categorie Junioren. Ze zijn nu vrijwel zeker van kwalificatie voor de NK Finale en de internationale Challenge Cup waarbinnen de titelstrijd wordt gehouden. Wat rest is de formele nominatie. Olivia Voskuijl (12 jaar) werd negende in categorie Basic Novice en moet nog afwachten of ze zich heeft gekwalificeerd voor de finale van 22 tot en met 25 februari.

Coach Marcus Deen is tevreden met de prestaties van alle schaatsers en kijkt ernaar uit om met een aantal van hen af te reizen naar enkele internationale wedstrijden in de komende periode. (archieffoto: Piet van Es Pictures)
Pin It
Bekeken: 902x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/