Ook de tweede mogelijke dader van een serie inbraken bij horecagelegenheden in de regio heeft zich bij de politie gemeld. Dat laat ondernemer Jeroen Franssen Streekstad Centraal weten. Franssen plaatste eerder deze week videobeelden op sociale media. De boodschap van de oproep was dat de daders zich zo snel mogelijk bij de politie moeten melden.

Afgelopen dinsdag verscheen de eerste dader bij het politiebureau, het gaat om een 16-jarige inwoner van gemeente Schagen. Naar verluidt is ook de tweede dader een inwoner van de gemeente Schagen, het zou gaan om een 18-jarige man. De politie wil dat niet bevestigen of ontkennen, de woordvoerder houdt het bij: "In het belang van het onderzoek doen we daar geen enkele uitspraak over." (Tekst loopt door onder video)

00:00
55
00:00


Ook Franssen krijgt vrijwel niets over de zaak te horen, en dat ergert hem. "Ik heb die twee op een presenteerblaadje aangeboden, het zou dan toch wel fijn zijn als je af en toe wat hoort. Al is het maar een berichtje dat eraan gewerkt wordt." Dat de 18-jarige vermeende dader zich woensdag heeft gemeld heeft ook nog wel wat voeten in aarde gehad. "Hij kreeg na meerdere belletjes te horen dat hij zich volgende week kon melden. Dat duurde me te lang dus heb ik de wijkagent gebeld. Uiteindelijk kon hij toch gisteren terecht."

De politiewoordvoerder laat desgevraagd weten dat met name het voorbereiden van een verhoor tijd kost: "Als iemand zich bij ons meldt hebben we wettelijk negen uur de tijd. We willen dat natuurlijk maximaal benutten en dus goed voorbereiden. En dat kost gewoon tijd." Over de overige twee inbrekers is nog niets bekend.
Pin It
Bekeken: 1256x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/