De in Alkmaar geboren muzikant Nico Brandsen is donderdag op 63-jarige leeftijd overleden aan een hersentumor. Dat meldt mediapartner NH Nieuws. Vorig jaar werd in de zomer bekend dat hij een tumor zijn hoofd had. Brandsen speelde toetsenpartijen met bekende artiesten en bands als Golden Earring, Ilse DeLange, Anouk, Van Dik Hout, Kane en Marco Borsato. De crematie is in besloten kring.

Nico Brandsen werkte niet alleen als toetsenist, maar ook als componist en producer mee aan talloze muziekproducties. Zijn specialisme was het hammondorgel. Daarnaast had hij eigen projecten als In De Steen, Ro & Paradise Funk, OLaBola en Fishpot. Ook gaf hij les op de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam. In 2003 werd hij door het inmiddels opgeheven Nationaal Pop Instituut gehuldigd als beste toetsenist van Nederland met een Duiveltje.

Brandsen werkte lange tijd samen met Angela Groothuizen, eveneens uit Alkmaar. Het muzikale duo produceerde theatervoorstellingen en schreef samen liedjes. In 2012 wonnen ze de Annie MG Schmidt prijs voor het nummer 'Vinkeveen'. Met zijn laatste project, Mell & Vintage Future, scoorde Brandsen een aantal hits en tourde hij door heel het land, tot er vorig jaar juni een hersentumor bij hem werd geconstateerd.

Tot Nico Brandsen ernstig ziek werd speelde hij met Mell & Vintage Future. De band zal doorgaan. (foto: Conservatorium Amsterdam)
Pin It
Bekeken: 965x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/