Alkmaar ontwikkelt zich steeds meer als opleidingsstad. Donderdag is de eerste paal geslagen voor de verhuizing van de SVO Vakopleiding Food vanuit Heerhugowaard naar het Olympiapark. Naast de kegelbaan staat straks in juli een gloednieuw schoolgebouw, van alle gemakken voorzien. De verhuizing zal op tijd klaar zijn voor het nieuwe opleidingsjaar.

De Heerhugowaardse vestiging van SVO verhuist naar Alkmaar om dichter bij foodbedrijven in de regio te zitten. Bovendien is het Olympiapark beter bereikbaar voor studenten. De vestiging biedt straks zowel deeltijd BBL-opleidingen als voltijd BOL-opleidingen voor onder andere de foodservice en versindustrie.

"We zijn enorm blij dat de bouw gaat beginnen", zei regionaal SVO-onderwijsmanager Petra Goverts vooraf. "De verwachting is dat de bouw in juli afgerond is. Na wat kleinere werkzaamheden door ons, kunnen we begin van het nieuwe schooljaar in augustus starten met alle opleidingen." (tekst gaat verder onder de afbeelding)

Een impressie van het schoolgebouw


Het nieuwe pand wordt uitgerust met een uitgebreide praktijkkeuken met kookstations en allerlei moderne apparatuur. Verder komen er twee gekoelde praktijklokalen met een 'machinepark' voor vlees- en visbereiding en lokalen voor lessen, workshops en presentaties. En dan is er nog de algemene ruimte om te leren, lunchen en elkaar te ontmoeten.

SVO begon bijna 100 jaar geleden als de Slagers VakOpleiding en is door de jaren heen uitgegroeid, met zes locaties die allerlei verschillende mbo-opleidingen en trainingen aanbiedt voor de foodsector. Meer over de komst van de Alkmaarse locatie op svo.nl/alkmaar.
Pin It
Bekeken: 1193x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/