De omgeving van Station Alkmaar is weer vrijgemaakt van weesfietsen en fietswrakken. Stadswerk072 en handhavers van de gemeente hebben woensdag weer een grote opruimactie gehouden. Ook twee studenten van de mbo-opleiding Handhaving van het Horizon College hielpen mee. "Opgeruimd staat netjes!"

"Eigenlijk zijn we twee weken geleden al begonnen, want toen hebben we alle wrak- en weesfietsen op Station Alkmaar gestickerd", vertelt Stadswerk072. "Gisteren hebben wij de arme fietsen die er nog stonden met een sticker - en dus niet zijn opgehaald door de eigenaar - zelf opgehaald. We hebben hierbij enorm goede hulp gekregen van Handhaving-studenten van het Horizon College. Thanks girls!"

Twee studenten Handhaving hielpen mee met de fietsopruimactie. (foto: Stadswerk072)


Er zijn zeker twee containers en wagen vol met fietsen opgeruimd. Die staan nu op de werf van Stadswerk in Overdie. Medewerkers werken er hard aan om ze allemaal in te voeren op ilost.co, inclusief foto's. Wie zijn of haar tweewieler kwijt is en deze terugvindt in het systeem kan Stadswerk bellen via 14072 voor een afspraak om hem op te halen. Natuurlijk wel met een fietssleutel om het eigendom aan te tonen. De ervaring leert echter dat dit vrijwel nooit gebeurt.

Na dertien weken worden de overgebleven fietsen automatisch eigendom van gemeente Alkmaar. De fietsen die nog goed zijn of kunnen worden opgeknapt gaan naar sociaal-maatschappelijke organisaties zoals Reakt en Esdégé-Reigersdaal. De fietswrakken worden verkocht als schroot, om de opruimkosten enigszins te compenseren.
Pin It
Bekeken: 721x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/