Wie kinderen heeft, heeft waarschijnlijk ook een auto. Een auto is een onmisbaar ding wanneer je bijvoorbeeld jonge kinderen hebt. Moet je je kroost naar school brengen, dan is het veel comfortabeler om dit met de auto te doen, dan wanneer je met ze op de fiets door de regen moet zeulen. Een auto is echter ook een kostbaar object en het is alleen daarom al van groot belang dat je je wagen van een goede verzekering voorziet. Mocht je het lastig vinden om een goede verzekering te kiezen, dan helpen wij je graag een handje. Je hoeft eigenlijk maar met één factor rekening te houden wanneer je een verzekering voor je auto wilt afsluiten die aansluit bij wat je wagen nodig heeft. Vervolgens is het aan jou om te bepalen of je nog aanvullende verzekeringen nodig hebt. Wij laten je stap voor stap zien hoe je tot een goede autoverzekering komt.

Stap 1: kiezen wat je wagen nodig heeft


Wanneer je een autoverzekering wilt afsluiten, is het belangrijk om te weten hoe oud je wagen is. Weet je dit niet precies, dan kun je op de site van vrijwel iedere verzekeraar een tool vinden waarmee je deze leeftijd kunt achterhalen. Vul de gegevens van je kentekenbewijs in en je krijgt de leeftijd gelijk te zien. Verzekeraars hanteren drie categorieën wanneer het gaat over een autoverzekering. Voor auto’s tot zes jaar oud, is er de all-risk autoverzekering. Dit is de meest uitgebreide polis die er is. Alle vormen van schade worden door deze verzekering uitgekeerd. Is je wagen tussen de zes en negen jaar oud, kies dan voor de WA+ verzekering. Deze polis is nog altijd uitgebreid, maar je kunt er geen beroep op doen wanneer je schade hebt aan je wagen als gevolg van een ongeluk dat jij zelf veroorzaakt hebt. Tot slot is er de WA-basisverzekering. Met deze polis zorg je er voornamelijk voor dat je aan je wettelijke verplichting voldoet.

Stap 2: kijk of je aanvullende verzekeringen wilt nemen


Als je de basisverzekering eenmaal goed geregeld hebt, is het tijd om te kijken of je ook nog aanvullende verzekeringen wilt toevoegen. Deze polissen zijn niet verplicht, maar kunnen je wel helpen om meer uit je verzekering te halen. Geliefd is de pechhulp. Met dit pakket kun je altijd een specialist laten overkomen wanneer je wagen er mee opgehouden is. De monteur zal gelijk kijken wat er aan de hand is en proberen het mankement op te lossen. Lukt, of kan dit niet, dan kun je vervangend vervoer aangeboden krijgen. Zo kom je dus altijd aan op de plaats van bestemming. Let er even op dat je pechhulp hebt voor Nederland en voor het buitenland. Uiteraard kun je beide opties afsluiten, zodat je altijd en overal geholpen kunt worden als je pech hebt.

Stap 3: sluit je polis af


Weet je eenmaal wat je nodig hebt qua basisverzekering en aanvullende opties, dan kun je vandaag nog een Univé autoverzekering afsluiten. Via de site is dit zo geregeld.
Pin It
Bekeken: 749x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/