Een andere ingang voor Alkmaars grootste monument. Daar wordt al langer over gesproken en nu is het de beurt aan Alkmaar om mee te praten. De Grote Kerk vraagt om inzichten en suggesties. Meer glas, een extra balie, betere bewegwijzering: het is allemaal mogelijk.

Afgelopen zomer kwam de kwestie weer onder de aandacht toen er een voorstel lag voor een glazen ingang aan het Canadaplein. Maar het is zeker niet zo dat er maar één optie op tafel ligt. "De toegang vanaf het Canadaplein heeft behoefte aan een accent om voorbijgangers te laten weten dat dit een ingang is", zegt Elianne van Diepen van Taqa Theater De Vest, de beheerder van het gebouw. "Mogelijk in het wegdek of met een object", overweegt Van Diepen.

Want daar schort het volgens de beheerders aan: vindbaarheid. Wat voor inwoners van Alkmaar vanzelfsprekend is, is dat niet voor bezoekers. De ingang aan het Canadaplein is belangrijk voor de verbinding met het theater, maar valt niet genoeg op, is de gedachte.

Ook de andere ingangen kunnen beter. "Bij de hoofdingang is betere verlichting en een aantrekkelijkere wand nodig, samen met een digitaal scherm langs de Koorstraat", vertelt Van Diepen. "De deuren aan de Langestraat kunnen worden verbeterd met glazen deuren en een aanwijzing, samen met een extra balie binnen." (tekst gaat door onder de foto)


Een verdwenen straatje zou misschien kunnen worden teruggebracht.


Canadaplein, Langestraat, Koorstraat - en dan is er ook nog de ingang aan de andere kant, waar ooit de toren had moeten komen. "De deur aan de Bagijnenstraat kan open als er werkzaamheden in de kerk worden uitgevoerd, zodat bezoekers achter een monumentaal hek toch een deel van het interieur kunnen zien", legt Van Diepen uit. Ook wordt erover nagedacht om het verdwenen straatje tussen Koorstraat en Bagijnenstraat terug te brengen. Daar is nu een gazon.

De Grote Kerk heeft een online vragenlijst opgesteld, zodat iedereen inzichten en suggesties kan doorgeven. Deze is te vinden op grotekerkalkmaar.nl. Wie graag op de hoogte gehouden wil worden kan zijn of haar emailadres achterlaten.
Pin It
Bekeken: 668x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/