Vuur en verstikkende rook in een woning, terwijl de bewoner en zijn hond nog binnen zijn. Een zeer ernstige situatie met veer potentieel voor ellende. Toch blijven de betrokkenen en omwonenden opvallend kalm. Ook bijzonder: er is geen enkele sirene te horen of zwaailicht te zien. Het blijkt om een oefening van de brandweer te gaan.

De vrijwilligers van de posten Alkmaar Centrum en Koedijk moesten maandagavond flink aan de bak. Iemand had zijn eigen woning in brand gestoken en was met zijn hond nog aanwezig in het pand. Om dat goed te kunnen simuleren werd gebruik gemaakt van een leegstaande woning aan de Winkelwaard in Alkmaar. Flitslichten, rookmachines en nepslachtoffers zorgden voor de rest. (tekst loopt door onder de foto)

Zowel de hond als de bewoner werden gered. (foto: Streekstad Centraal)


Dergelijke oefeningen zijn voor de brandweer bloedserieus. Er moet veel geoefend worden om fysiek in vorm te blijven, maar ook om de procedures en protocollen te kunnen volgen zonder daar bij na te denken. De momenten dat het anders of beter kan komen uitgebreid en genadeloos aan bod tijdens de evaluatie. Beter hier en nu een foutje of vergissing dan straks 'voor het echie.'

De oefening duurde een uur waarbij de vlammen zijn geblust en de slachtoffers zijn gered. Net zoals in het echt. Meestal.
Pin It
Bekeken: 740x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/