Na een gevaarlijke rit over de westelijke randweg van Alkmaar heeft de chauffeur van een touringbus drie bekeuringen in ontvangst mogen nemen. En mocht de politie hem nog een keer betrappen terwijl hij het zo bont maakt, dan wordt zijn rijbewijs ingevorderd en krijgt hij die pas terug na het goed afleggen van de 'educatieve maatregel gedrag'.

De bestuurder reed zich maandag tijdens de avondspits in de kijker bij een motoragent, toen hij vanaf rotonde Kooimeer auto's rechts inhaalde. Na de kruising met de Kennemerstraatweg haalde hij snelheden tot ruim boven de 80 km/u, terwijl 70 km/u het maximum is. De chauffeur remde bij Terborghlaan en deed er daarna nog een schepje bovenop. De motoragent volgt met snelheden tot 97 km/u. Met twee serieuze overtredingen was het welletjes, maar een stopteken geven lukt nog niet.

Bij de Bergerweg sprongen de verkeerslichten op oranje, al ruim voordat de chauffeur aankwam. Hij negeerde ze totaal en met zeker twee seconden rood licht knalde hij de kruising over. Tijdens de spits dus. Toen was het echt hoogste tijd om in te grijpen. De agent passeerde de chauffeur en zette hem uiteindelijk bij het tankstation aan de Huiswaarderweg aan de kant.

"Het gebeurt niet vaak dat ik drie overtredingen in één rit bekeur", laat de motoragent weten. "Maar deze chauffeur heeft met alle gedragingen andere mensen direct in gevaar gebracht. De N9 is ook één van de gevaarlijkste wegen van Nederland."

Het totale boetebedrag kwam uit totaal 756 euro plus administratiekosten. Daarbij heeft de chauffeur geluk dat de motoragent voor slechts 14 km/u te hard rijden kon beboeten, vanwege de marge die wordt aangehouden bij metingen die niet exact zijn. Daarbij kwam dus de waarschuwing dat de volgende ernstige misdraging de verplichte EMG-verkeerscursus oplevert. Het is aan de chauffeur zelf om zich te verantwoorden tegenover zijn werkgever. (foto: Verkeersagent Alkmaar)
Pin It
Bekeken: 2360x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/