Goed nieuws voor de Alkmaarse bierbrouwerij Moersleutel. Vorige maand werden zo'n 100 lege bierfusten van het terrein gestolen, maar een deel lijkt boven water. De Sligro in Vianen heeft gemeld dat daar zo'n 45 fusten met het logo van Moersleutel waren ingeleverd. "Ik had dit helemaal niet verwacht, maar ik ben ontzettend blij dat een deel terug is."

"We kregen een belletje van medewerkers van de Sligro in Vianen die jullie artikel hadden gelezen over de diefstal", vertelt mede-eigenaar Pim Zomerdijk van Moersleutel opgelucht aan mediapartner NH Nieuws. "Het bleek dat iemand eerder 45 Moersleutel-fusten had ingeleverd, voor statiegeld. Hij dacht meteen aan ons verhaal."

Pim Zomerdijk en zijn drie en broers en tevens mede-eigenaren baalden flink van de diefstal in de nacht van 13 op 14 januari. In die nacht forceerden inbrekers de poort van het hek om het buitenterrein. Met een witte bestelbus reden ze naar de bierfusten en gingen er even later met een stuk of 100 vandoor. Opmerkelijk genoeg deed één van de dieven netjes het hek weer dicht. "Misschien is het naïef om ze buiten te laten staan, maar ik had echt niet verwacht dat ze zoveel moeite zouden doen om lege fusten mee te nemen."

Er zit best veel statiegeld op de bierfusten, maar daar heb je niks aan je het nergens kan innen. Moersleutel had groothandelaren ingelicht over de bierfustendiefstal. Maar het lukte de inbrekers toch om een deel van de buit in te leveren. "De criminelen hebben helaas toch statiegeld gekregen", zegt Zomerdijk. Bij de Sligro in Vianen ging het spreekwoordelijke belletje helaas pas rinkelen nadat er een kleine 3.000 euro was uitgekeerd. "De politie zit er bovenop. Er zijn ook camerabeelden, dus ik heb goede hoop dat ze gepakt worden."

Voorlopig krijgt de Alkmaarse bierbrouwerij de fusten nog niet terug. Eerst moet nagetrokken worden of de fusten niet gewoon door een klant zijn ingeleverd. Maar Pim Zomerdijk is positief. "Dat lijkt me erg onwaarschijnlijk. Het gaat waarschijnlijk om een bende die statiegeldgoederen zoals pallets en bloemenkratten steelt."
Pin It
Bekeken: 972x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/