Het cameratoezicht in het Alkmaarse winkelcentrum De Mare is verlengd tot eind september 2027. Volgens burgemeester Anja Schouten hebben de drie camera's een goede preventieve werking en vergroten ze het gevoel van veiligheid onder de winkeliers, bewoners en bezoekers. Bovendien bewezen ze meermalen hun nut tijdens incidenten en als bewijsvoering bij strafzaken.

Eens in de zoveel tijd moet de inzet van permanent cameratoezicht worden geëvalueerd en al of niet worden verlengd. "Specifiek voor winkelcentrum De Mare werd gesteld dat met het signaleren van één incident per maand de camera’s nauwelijks productief zijn", wijdt burgemeester Schouten uit. In 2023 werden in het winkelcentrum 558 incidenten geregistreerd, en daarbij is twaalf keer assistentie verleend vanuit de centrale voor cameratoezicht.

"Ondanks dat de camera’s van De Mare nog steeds relatief weinig incidenten waarnemen, hebben ze, volgens de leden van het gebiedsteam Noord (gemeente, politie en handhaving) hun meerwaarde bewezen in de preventieve werking op het voorkomen van criminaliteit en overlast van vooral jongeren", constateert Schouten. "Daarnaast dragen de camera’s positief bij aan het bevorderen van het veiligheidsgevoel van ondernemers, bezoekers van De Mare en omwonenden, én het bevorderen van strafrechtelijke onderzoeken."

De burgemeester heeft het daarbij niet alleen over de beveiligingscamera's van de gemeente, maar ook die van winkeliers. En de ondernemers hebben aangegeven die samenwerking uit te willen breiden. Dat heeft wel wat voeten in aarde, want dan moeten de diverse systemen wel compatibel zijn. "Hierbij zal door middel van technologische ontwikkeling gekeken worden hoe we gestuurd toezicht kunnen houden op geweld, val- en onwel wordingen."

De verlenging is tot aan 27 september 2027. Die datum is gekozen om de termijnen te stroomlijnen met de aanwijsbesluiten voor cameratoezicht in het centrum en het stationsgebied.
Pin It
Bekeken: 624x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/