Het aantal verstrekte WW-uitkeringen in regio Alkmaar is in januari toegenomen. Dat is echter niet ongewoon, in verband met contracten die aan het einde van het kalenderjaar eindigen. Gemeente Dijk en Waard zat met 4,6 procent boven de landelijke stijging van 3,9 procent. Alkmaar en Bergen bleven eronder hangen met 2,5 procent. Castricum en Heiloo zagen juist een kleine daling van het aantal WW'ers.

Heel veel werkgevers zitten evengoed nog te springen om personeel. Het aantal WW'ers op de nationale beroepsbevolking is met 1,7 procent nog altijd erg laag en regio Alkmaar zit daar met 1,4 procent nog eens onder.

Uit onderzoek van UWV onder ruim 4.000 werkgevers blijkt dat ruim de helft van hun vacatures moeilijk vervulbaar is. Bij 86 procent is er geen of maar weinig reactie op vacatures. Vooral bij kleinere bedrijven is het vinden van geschikt personeel problematisch. Dit wordt met name geweten aan de beperkte mankracht die er is voor werving en selectie.

Andere redenen die werkgevers aandragen is dat sollicitanten nog wel eens onvoldoende kennis of vaardigheden bezitten. Dat laatste is met name het geval in de sectoren openbaar bestuur en  informatie communicatie. Daarnaast denken werkgevers dat er mensen zijn liever een groot bedrijf zoeken met meer mogelijkheden om door te groeien.
Pin It
Bekeken: 831x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/