Anderhalve maand geleden is een 71-jarige vrouw uit Bergen slachtoffer geworden van bankhelpdeskfraude, maar de politie heeft de dader(s) nog niet te pakken. In de hoop verder te komen, toont de politie nu foto's van vrouw die met de afgetroggelde bankpas shopte in Alkmaar. Ze stal in totaal meer dan 6.000 euro. Mensen die meer denken te weten, worden opgeroepen om zich al dan niet anoniem te melden.

Maandag 8 januari om ongeveer 14:30 uur werd het slachtoffer gebeld, zogenaamd door een bankmedewerkster op de afdeling senioren helpdesk. Iemand zou vanaf haar rekening een groot geldbedrag naar het buitenland hebben willen overmaken. De transactie was geblokkeerd, maar voor de veiligheid moest mevrouw haar bankpas aan een ander collega meegeven. (tekst gaat door onder de foto's)

Foto's van de vrouw die de ontfutselde pinpas en pincode gebruikte. (foto: Politie)


Close-up van de vrouw die de ontfutselde pinpas en pincode gebruikte. (foto: Politie)


Een vrouw kwam even later langs om de bankpas op te halen. Ze wist ook de pincode van de pas te ontfutselen, en het mobieltje van het 71-jarige slachtoffer. Hierop zou een virus staan dat toegang tot haar rekening zou hebben gegeven. Vervolgens is bij elkaar meer dan 6.000 euro gepind.  Er zijn beelden van een transactie bij een elektronicazaak aan de Noorderkade in Alkmaar.

De dader is licht getint en heeft lang, zwart krullend haar. Haar nagels en wimpers zijn opvallend lang. Ze droeg een donkerkleurige jas met bontkraag van het merk Canada Goose en een lichtblauwe spijkerbroek met scheuren. Wie weet wie dit is wordt verzocht de politie te bellen via 0800-6070. Meld misdaad anoniem via 0800-7000 of het tipformulier op politie.nl. Het zaaknummer is 2024006756.
Pin It
Bekeken: 3127x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/