Een politieachtervolging is in een doodlopend straatje in Bergen geëindigd met een valpartij. Maandagavond rond 20:15 uur heeft de politie een vluchtende scooterrijder te pakken weten te krijgen, en op meerdere bonnen getrakteerd. Pijnlijker voor de 19-jarige Alkmaarder is dat hij zijn rijbewijs én zijn zwaar opgevoerde tweewieler kwijt is. De scooter wordt vernietigd.

"Ter hoogte van de Taverne in Bergen hoorden agenten een bromfiets met een zwaar en diep geluid", licht de politiewoordvoerder toe. "De bestuurder keerde direct toen hij ons zag en trok heel snel op. Hij reed via de Breelaan richting het parkeerterrein op het Binnenhof, waar hij zichzelf aan het einde klem reed en viel."

De val was mogelijk het gevolg van contact met de achtervolgende politieauto, maar na onderzoek werd duidelijk dat hij zijn val toch echt aan zichzelf te danken had: "De scooterrijder had meer kans gehad, als hij geen gladde achterband had gehad" Het is niet bekend waarom de scooterrijder vluchtte, maar het lijstje overtredingen geeft voldoende hints.

De scooter maakte veel herrie, de knipperlichten en remlichten werkten niet, de achterband was glad én een rollenbanktest wees uit dat de constructiesnelheid van de scooter 74 km/u te hoog was. Reden genoeg om hem zijn scooter af te pakken en te vernietigen.

Bovendien is het rijbewijs van de 19-jarige Alkmaarder  ingevorderd vanwege gevaarlijk rijgedrag. Mogelijk hangt hem ook nog een 'educatieve maatregel' boven het hoofd.
Pin It
Bekeken: 1447x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/