Als ondernemer sta je iedere dag weer voor allerlei uitdagingen, de een nog onverwachter dan de ander. Om een beetje zekerheid in te bouwen, kun je overwegen om een aantal verzekeringen af te sluiten. Dit kan heel belangrijk zijn voor de toekomst van je bedrijf. In dit artikel bespreken we drie belangrijke verzekering die iedere ondernemer tenminste zou moeten overwegen om zijn of haar bedrijf te beschermen tegen het onbekende.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering


Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is misschien wel een van de eerste verzekeringen waar je als ondernemer aan moet denken. Deze verzekering biedt bescherming tegen claims die ontstaan door schade die jij, je medewerkers, of je producten hebben aangericht bij anderen. Of het nu gaat om een klant die uitglijdt in jouw winkel of schade aan eigendommen tijdens het uitvoeren van werkzaamheden, een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt de kosten die hieruit ontstaan. Er zijn wel uitzonderingen, bijvoorbeeld als er opzet in het spel was.

Inventarisverzekering


Als je bedrijf afhankelijk is van apparatuur, machines of voertuigen om de dagelijkse activiteiten uit te voeren, dan kan een inventarisverzekering heel handig zijn. Ook als je werkt met bedrijfsmiddelen die heel erg duur in de aanschaf zijn, kan het zin hebben om een inventarisverzekering af te sluiten.

Deze verzekering dekt schade aan bedrijfsmaterieel als gevolg van brand, diefstal, vandalisme, of bijvoorbeeld een storm. De verzekering zorgt ervoor dat de kosten van reparatie of vervanging gedekt zijn. Niet alleen voorkomt dit dat je plotseling een enorm verlies lijdt, omdat je (een deel van) je inventaris moet vervangen, het zorgt er ook voor dat je weer snel operationeel bent en geen omzet misloopt.

Rechtsbijstandverzekering


De laatste belangrijke verzekering die we willen noemen, is de zakelijke rechtsbijstandverzekering. In ons privéleven kunnen we verwikkeld raken in een juridisch geschil, maar meestal is die kans niet zo groot. Als ondernemer is dit echter een veel groter risico. Een bedrijf heeft te maken met veel verschillende partners en soms gaat het over grote sommen geld. Het gros van de bedrijven krijgt dan ook wel eens te maken met een juridisch conflict.

Als ondernemer is het dus slim om het risico van juridische geschillen af te dekken. Dat kan door middel van een rechtsbijstandverzekering voor bedrijven. Daarmee voorkom je niet dat je in een conflict terechtkomt, maar mocht het zo ver komen, dan vergoed de verzekering de kosten die het conflict met zich meebrengt. Je wordt gekoppeld aan een jurist waarvoor je de kosten niet zelf hoeft te betalen en mocht je een zaak verliezen en proceskosten moeten betalen, dan neemt de verzekering ook die kosten voor zijn rekening.
Pin It
Bekeken: 663x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/