Voorlopig lijkt er in Alkmaar een einde gekomen te zijn aan de reeks explosies. In Heerhugowaard daarentegen was het in korte tijd drie keer raak. Vooral Alkmaar en Purmerend werden in onze regio geteisterd door explosies en geweld. iets meer naar het zuiden is Velsen het lijdend voorwerp.

De vraag die ook het Openbaar Ministerie bezighoudt is of er een patroon of verband is tussen alle aanslagen. Kort na de explosie aan de Baansingel in Alkmaar werd een 24-jarige uit Rotterdam aangehouden. Drie dagen later werd een aanslag in de Lekstraat verijdeld en zijn twee Amsterdammers van opgepakt. Een dag later was werd opnieuw een aanslag verijdeld en iemand opgepakt. Halverwege de maand werd een verdachte uit Utrecht opgepakt, hij bleek ook betrokken bij aanslagen in zijn woonplaats. (tekst gaat verder onder de foto)

Op 3 februari werd een aanslag in de Lekstraat verijdeld. De 66-jarige verdachte kon worden klemgereden dankzij cameratoezicht en omdat hij netjes geparkeerd stond. (foto: Streekstad Centraal)


In Purmerend en Velsen bleek het te gaan om rivaliserende bendes, waarbij het geweld reikte tot aan Terneuzen. De politie ziet dat het niet alleen gaat om onderling geweld, maar ook dat jongeren voor het karretje worden gespannen via tussenpersonen. Dat is een zorgenpunt. Ook de in Alkmaar opgepakte man uit Utrecht is waarschijnlijk een tussenpersoon. Het snelle geld lonkt en daar betalen ze de prijs voor, terwijl de opdrachtgevers (voorlopig) in de schaduw blijven.

Dat is een van de redenen dat gemeente Alkmaar meer ANPR camera's wil. Zolang opdrachtgevers vrij rondlopen kunnen en zullen er nieuwe aanslagen worden gepleegd. ANPR's maken de pakkans groter, waardoor de opdrachtgever wellicht ook sneller in beeld komt.
Pin It
Bekeken: 655x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/