Heb jij jezelf inschreven als ondernemer in de regio Alkmaar? Dan wil je misschien ook direct een zakelijke rekening openen. Verstandig, want op deze manier scheid je privégeld en zakelijk geld van elkaar en dat zorgt voor een overzichtelijke administratie. Bovendien straal je professionaliteit uit richting je klanten met een zakelijke rekening. Maar hoe open je eigenlijk een rekening voor je bedrijf? In deze tekst vertellen wij je hoe je te werk gaat.

Zoek een geschikte bank


Net als voor een privérekening geldt voor een zakelijke rekening dat je deze opent bij een bank. Vandaar dat je eerst op zoek moet naar een bank die bedrijfsrekeningen aanbiedt. Lang hoef je hier niet naar te zoeken, want tegenwoordig kun je bij de meeste banken terecht. Ben je tevreden over de bank waar je als particulier een rekening hebt? Dan kun je hier ook een zakelijke rekening aanvragen. Je kunt ook voor een andere bank kiezen, bijvoorbeeld omdat de kosten voor het openen van zo’n rekening hier lager liggen of de voorwaarden gunstiger zijn.

Kies een pakket dat bij je bedrijf past


Zodra je een bank gevonden hebt, denk je misschien dat je direct een zakelijke rekening aan kunt vragen. Helaas is het niet zo simpel, want de meeste banken bieden verschillende pakketten aan. Ga bij het kiezen van zo’n pakket niet over één nacht ijs, want het is belangrijk om het beste pakket voor jouw bedrijf te vinden.

De pakketten verschillen onder meer in aantal betaalpassen en zakelijke rekeningen van elkaar. Daarnaast beschikt het ene pakket wel over een boekhoudkoppeling en de andere niet. Gebruik je een boekhoudprogramma? Dan is dit zeker iets om rekening mee te houden. Neem daarom voldoende tijd, want alleen dan vind je de beste zakelijke rekening voor je bedrijf.

Bereken de kosten


Aan een zakelijke rekening zijn bij de meeste banken maandelijkse kosten verbonden. Voordat je zo’n rekening opent, wil je waarschijnlijk weten hoeveel je per maand betaalt. Dit hangt af van het pakket dat je kiest. Over het algemeen geldt: hoe uitgebreider het pakket, hoe hoger de kosten. Meestal staat er bij ieder pakket een prijs, maar tijdens het aanvraagproces zie je hoeveel je exact betaalt per maand.

Start het aanvraagproces


Ben je erover uit dat een zakelijke rekening openen zzp de beste keuze is? Dan wordt het hoog tijd om het aanvraagproces te starten. Veel moeite hoef je hier niet voor te doen, want vaak zie je bij het gewenste pakket iets als ‘direct aanvragen’ staan. Zodra je hierop klikt, start het aanvraagproces. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is de stappen doorlopen. Meestal kost dit je niet meer dan vijf minuten van je tijd.

De bank controleert je aanvraag en vraagt eventueel om meer informatie als dat nodig is. Je kunt je aanvraag afronden als de bank je geïdentificeerd heeft. Dit doe je door digitaal te tekenen. Als ook de ondertekening is goedgekeurd, stuurt de bank je alles voor de zakelijke rekening toe en kun je er gebruik van maken.
Pin It
Bekeken: 573x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/