Heiloo heeft de twijfelachtige eer een zeer hoog slagingspercentage bij woninginbraken te hebben. Afgelopen jaar zijn 28 pogingen gemeld bij de politie en in 26 van de gevallen (92,9%) kwamen inbrekers ook echt binnen en namen ze spullen mee. Dat blijkt uit onderzoek van Independer. Onder gemeenten met 25 of meer pogingen scoorde Heiloo zelfs het allerhoogste. Ook Alkmaar lag nog ruim boven het landelijke gemiddelde van 76,5 procent.

In gemeente Alkmaar zijn vorig jaar 92 pogingen van woninginbraak gemeld, waarvan er 76 succesvol waren (82,6%). In de andere gevallen gaf de inbreker op, bijvoorbeeld omdat het niet lukte om een raam of deur te forceren, hij of zij betrapt werd of de zenuwen kreeg. Castricum zat met 40 pogingen, waarvan 31 geslaagd (77,5%), een fractie boven het nationale gemiddelde.

Vanuit Dijk en Waard werden 69 inbraakpogingen gemeld, waarvan 49 succesvol (71,0%). Gemeente Bergen scoorde binnen de regio het beste met 53 pogingen, waarvan 'slechts' 32 geslaagd (60,4%).

Inbraakpogingen zijn over het algemeen minder succesvol bij gemeenten met duurdere huizen. Dat kan te maken hebben beter hang- en sluitwerk, beveiligingscamera's en meer verlichting (met bewegingssensoren), maar ook met waar inbrekers zelf wonen. Waarom Heiloo wat uit de toon valt is speculeren. Het dorp zou het doelwit van meer bedreven inbrekers van buiten de regio kunnen zijn, omdat die vrij makkelijk kunnen vluchten via de N203 en de A9.

Voor een politiewoordvoerder die we belden klonk dit aannemelijk. Zelf speculeerde hij dat er in Heiloo vrij veel ouderen wonen, en dat een aantal van hen wellicht nog oude sloten heeft, maar hij moest toegeven dat dit in veel rijkere gemeenten zo kan zijn, Wie weet worden in Heiloo mislukte inbraakpogingen weinig gemeld, voegde hij toe. De politiewoordvoerder zou er nog dieper in duiken.

Niet geheel verrassend wordt vaker ingebroken in de winterperiode, maar Tweede Paasdag blijkt opvallend populair: op die dag werd in de wijde regio+ 23,3 procent vaker bij een woning ingebroken dan op een doorsnee dag.
Pin It
Bekeken: 1007x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/