De markt afstruinen op zoek naar bloemen, kleding, huishoudelijke spullen, iets lekkers of een mooi koopje. De toekomst van vooral de kleine markten in gemeente Alkmaar was een tijdje onzeker, al hintte de gemeente wel dat er geld voor zou worden vrijgemaakt. Nu is er een klap op gegeven: Stichting Markten Alkmaar krijgt tot en met 2027 jaarlijks 25.000 euro.

De afgelopen jaren zijn meerdere kraamverhuurbedrijven in de wijde regio gestopt. Door vergrijzing en ook door teruggelopen vraag. Met name in de coronatijd liep het aantal marktlui terug, en een steeds groter aandeel komt met een eigen kraam of wagen. Halverwege 2023 trok de leverancier van Stichting Markten Alkmaar de stekker eruit. Er werd een nieuwe uit Hoorn gevonden, maar die rekende veel meer. Voor de tweede helft van 2023 kwamen de totale extra kosten uit op 30.000 euro. De stichting besloot de prijsstijging zelf te incasseren, maar dat was geen houdbare situatie.

De gemeente schiet nu te hulp met een jaarlijkse bijdrage van 25.000 euro. "Op deze manier is het behoud van de warenmarkten in wijken, dorpen en de bij de kaasmarkt voor vier jaar gewaarborgd", laat wethouder Christiaan Peetoom weten. "De warenmarkten zijn belangrijk als centrale ontmoetingsplek, geven sfeer en gezelligheid en bieden vriendelijke prijzen. Bezoekers aan de markt combineren een marktbezoek vaak met winkelen. Wij zetten in op toekomstbestendige markten in de gemeente Alkmaar." (foto: Alkmaar Marktstad)
Pin It
Bekeken: 533x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/