Stappers en horecapersoneel krijgen eind juli extra mogelijkheden om 's nachts met de bus naar huis te gaan. Op zaterdag 27 juli start een nachtelijke versie van buslijn 350 tussen Station Alkmaar en Den Oever. De N50 rijdt drie keer per nacht, zowel op zaterdag als zondag. Er wordt rekening gehouden met de laatste Intercity uit Amsterdam.

Het plan voor een nachtbus is opgenomen in het provinciale coalitieakkoord 2023-2027 ‘Verbindend vooruit!’. Het huidige college van Gedeputeerde Staten wil uitgaanslocaties in het buitengebied beter bereikbaar maken, met name voor jongeren.

De N50 volgt dus de route van de 350. Die is bij reizigers bekend en de provincie verwacht dat deze ook 's nachts de meeste animo oplevert. Vanaf Station Alkmaar stopt de nachtbus op de Kanaalkade en daarna in Heerhugowaard bij de haltes Broekerweg, Sluis, Smuigelweg en Verlaat, om vervolgens via het transferium in Nieuwe Niedorp verder te gaan naar het busstation in Den Oever.

Initieel wordt een half jaar proef gereden. Bij voldoende gebruik wordt de N50 een vast onderdeel van de dienstregeling.
Pin It
Bekeken: 1431x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/