Er zit niets anders op. Gemeente Castricum zette Alkmaar voor het blok toen het de 54 eigen statushouders liet weten dat ze in het Regionaal Wooncentrum Alkmaar mochten blijven wonen. Dit terwijl er toch echt een harde deadline op 1 april lag. Om de statushouders niet in de kou te zetten besloot het Alkmaarse college om hen te 'adopteren'. En die deadline? Die wordt nu toch verschoven:  naar 1 juli.

In Castricum krijgen statushouders geen voorrang met huisvesting. Zo ontstond een groot tekort aan opvangplekken. Alkmaar hielp Castricum uit de brand door de statushouders tijdelijk woonruimte te bieden. Ook werden zes gezinnen definitief door Alkmaar 'geadopteerd'. Het tijdelijke verblijf werd vervolgens ook nog drie maanden opgerekt.

Vanuit Alkmaar werd dan ook verbijsterd gereageerd toen Castricum de 54 tijdelijk in Alkmaar wonende statushouders zonder overleg meldde dat ze - zo lang Castricum de eigen opvang niet op orde had -  In Alkmaar mochten blijven wonen. In een spoedberaad besloot het Alkmaarse college van B&W om deze groep van 54 statushouders dan ook maar te 'adopteren. (tekst gaat verder onder de foto)

Het bericht dat de Castricumse statushouders kregen in de week voordat ze het Regionaal Wooncentrum Alkmaar moesten verlaten. (foto: NH Nieuws)


"Daarmee komt er een eind aan een onzekere periode voor de statushouders en de omwonenden van de Picassolaan", aldus een woordvoerder van de gemeente. "De groep wilde graag in Alkmaar blijven. Zij doen daar sociaal al mee en een deel van hen heeft werk of gaat naar school. De rest van de statushouders zit in een traject richting werk. Bij een nieuwe groep is dat nog niet het geval. Het is dus niet alleen voor deze groep statushouders positief nu zij hier kunnen blijven, maar ook voor de gemeente Alkmaar."

Op dit moment wordt tijdelijke huisvesting gecreëerd voor de nieuwe Alkmaarders. Voor medio mei verhuizen de eerste vijftien en eind mei gaan de gezinnen naar vaste huisvesting. De overige statushouders gaan voor 1 juli over naar de James Wattstraat. Dan eindigt ook de huurovereenkomst met DnoDoen voor drie appartementen. Op 1 juli is het Regionaal Wooncentrum dus écht leeg en kan worden gestart met de herontwikkeling van het terrein.

Ondertussen verkent Alkmaar de mogelijkheden en kansen voor juridische stappen tegen Castricum.
Pin It
Bekeken: 757x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/