Kleurige borden, palen en figuren langs de weg. Op het asfalt twee lijnen met daartussen het woord 'SCHOOLZONE' maken duidelijk waar het om gaat: je nadert een basisschool en dus moet je langzaam en alert rijden. Het afgelopen jaar is Alkmaar al een paar schoolzones rijker geworden en de eerstvolgende komt rond De Burijn en De Sterrenwachter.  Daarnaast staan er nog drie op de rol.

Kinderen moeten veilig naar school kunnen gaan, en ook weer veilig thuis komen, zo vindt de gemeenteraad. Ruim een jaar geleden kreeg het college van Alkmaar opdracht om daar werk van te maken. Van de 39 basisscholen  hadden er maar 22 een schoolzone, dat moesten er veel meer worden. (tekst gaat verder onder de foto)

De feestelijke opening van Campus De Hoef. Bij de bouw werden meteen de omliggende straten onder handen genomen (foto: Streekstad Centraal)


Sindsdien is aan een plan gewerkt voor de realisatie van schoolzones rond alle scholen die dat willen. In het afgelopen jaar zijn er twee schoolzones bijgekomen en daar komt de zone rond De Burijn en De Sterrewachter nog bij. Totnogtoe was de invulling van zo'n zone 'individueel' en verschilden ze van elkaar. Maar dat wordt nu anders. De invulling van een schoolzone wordt uniform zodat ze nog beter herkenbaar zijn.

Voor die brede, uniforme aanpak heeft de gemeente drie proeflocaties aangewezen: De Kennemerpoort in het Emmakwartier en aan de Lindenlaan, en De Zandloper aan de Schoolstraat in Koedijk. Er wordt samen met de scholen gekeken naar wat er beter kan en hoe, en wat de gemeente en de scholen daar ieder aan gaan doen.

De zones moeten voor de zomer van 2025 klaar zijn en worden vervolgens na een jaar gebruik geëvalueerd. Daarna wordt de rest uitgerold. Gemiddeld kost een nieuwe schoolzone 7.000 tot 11.000 euro.
Pin It
Bekeken: 597x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/