Burgemeester Anja Schouten riep zaterdagavond tijdens de herdenkingsrede in de Grote Kerk in Alkmaar op tot waakzaamheid. Zodat de geschiedenis zich niet herhaalt. "We staan meer tegenover elkaar, verschansen ons in ons eigen gelijk en we omringen ons met mensen die net zo denken als wij."

foto: Streekstad Centraal


Na de herdenkingsrede volgde de stille tocht naar de Harddraverslaan waar  een druk bezochte herdenkingsbijeenkomst plaatsvond. Verstoringen waren er niet, tenminste, niet gepland. Klokslag 20:00 uur begonnen niet alleen de twee minuten stilte, maar viel ook het water met bakken uit de hemel.

Het maakte niets uit. Paraplu's klapten open, niemand liep weg en het geluid van de kletterende regen werd opgevolgd door een harmonieus gemurmel toen het Wilhelmus werd ingezet. De livestream is hier terug te kijken.
Pin It
Bekeken: 755x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/