Alkmaar, 09 februari 2014. Zaterdagavond verloor AZ in Deventer van Go Ahead Eagles. In De Adelaarshorst werd het 2-1. Dick Advocaat kon door een blessure niet beschikken over zijn topscorer Aron Jóhannsson, daardoor begon Denni Avdic in de spits. De Alkmaarders begonnen slap en onmachtig aan het duel. Na 10 minuten spelen noteerden de Eagles al drie corners, terwijl AZ amper op de helft van de Deventenaren acteerde. Zo'n 10 minuten voor rust kwam de thuisploeg dan ook op een verdiende voorsprong. Doke Schmidt mocht van ongeveer 30 meter aanleggen en schoot de bal prachtig langs Esteban het net in: 1-0. Vlak voor de rust kreeg AZ nog een goede mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen, maar Avdic faalde in kansrijke positie. De ploegen zochten de kleedkamers op met een 1-0 stand.

In de tweede helft leunde Go Ahead Eagles achterover en liet AZ komen. De Alkmaarders konden domineren, maar werden nauwelijks gevaarlijk. Go Ahead bleef gemakkelijk overeind en kon loeren op de snelle tegenstoot. In de 86e minuut profiteerde het daar optimaal van. Antonia kon in de omschakeling Esteban omspelen en via Gudmundsson de bal tegen de touwen werken: 2-0. In blessuretijd deed AZ nog wel iets terug. Beerens scoorde via de rug van AZ-huurling Falkenburg de aansluitingstreffer. Dit doelpunt kwam te laat om nog op te bouwen en de ploeg van Advocaat keerde zonder punten terug naar Alkmaar.

Aanstaande zaterdag komt AZ weer in actie. Dan komt FC Utrecht op bezoek in het AFAS Stadion. De wedstrijd wordt om 20:45 uur op gang gefloten.