Alkmaar, 10 februari 2014. Tijdens de afgelopen week gehouden beroepenwedstrijden bij Espec in Heerhugowaard, eindigden maar liefst drie leerlingen van het Vakcollege Techniek aan PCC Oosterhout in verschillende disciplines op de eerste plaats. Bij het bouwtimmeren ging Jesse Starreveld (16 jaar, Alkmaar) met goud naar huis, Thijs van Ooijen (15 jaar, Egmond Binnen) kreeg de eerste prijs voor zijn metselwerk en Rowdy Huiswoud (17 jaar, Alkmaar) kreeg de uitvoering van de schilderopdracht de hoogste eer.

Zowel Espec als Tetrix schrijven beroepenwedstrijden uit, waaraan vmbo-leerlingen van de scholen in Noord-Holland kunnen deelnemen. Ze kunnen daar laten zien wat ze al waard zijn en doen belangrijke ervaring op. Op donderdag 6 en vrijdag 7 februari ging een groepje leerlingen van PCC Oosterhout de strijd aan met hun concurrenten. De docenten van het Vakcollege Techniek op PCC Oosterhout selecteerden leerlingen die niet alleen zin hadden in een wedstrijd, maar ook een goede kans maakten.  

Winnaar Thijs: ,,Het metselen van het gebogen muurtje vond ik een leuke opdracht. Het figuur in de muur was behoorlijk ingewikkeld." Jesse werkte geconcentreerd door aan zijn werkstuk, het maken van een dakspant: ,,De opdracht was redelijk goed te doen, maar het beitelen en maken van mooie verbindingen is lastig. Ik hou wel van zo'n uitdaging. Ik heb niet gekeken naar hoe anderen het deden, ik stond gewoon lekker te werken." Ook Rowdy werkte mooi precies en had zichtbaar plezier in de opdracht, het op schaal schilderen van een stripfiguur.

De school vindt deelnemen belangrijker dan winnen, maar driemaal goud is natuurlijk veelzeggend en toch wel erg leuk. Vestigingsdirecteur Johan Dekker: ,,Hieruit blijkt opnieuw dat ons Vakcollege Techniek jong technisch talent de kans biedt al vroeg te excelleren in de richting van hun keuze."

 

20140210 vakwedstrijden Jesse

Pin It
Bekeken: 1104x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/