Alkmaar, 12 februari 2014. Hoewel Servië zich niet heeft geplaatst voor het Wereld Kampioenschap voetbal in Brazilië, neemt AZ-er Nemanja Gudelj mogelijk wel deel aan het toernooi. De 22-jarige middenvelder van AZ werd geboren in Servië, maar groeide op in Nederland. Vanaf zijn twaalfde tot zijn zestiende maakte hij deel uit van jeugdige KNVB-teams, daarna doorliep hij de Servische jeugdploegen. Doordat zijn ouders geboren zijn in Bosnië & Herzegovina, mag Gudelj ook nog voor een derde land uitkomen.

"Stel dat de bondscoach van Bosnië me er graag bij heeft en dat dan ook de enige optie is, dan ga ik daar zeker serieus over nadenken. Want hoe vaak krijg je de kans om een WK mee te maken, en dan ook nog in Brazilië? Maar het is geen kleine keuze en die zal ik dan ook niet overhaast maken. Want als ik één keer voor Bosnië speel, kan ik niet meer terug", vertelt Gudelj aan Voetbal International.

Volgens Bosnische media is de middenvelder van AZ opgeroepen voor de vriendschappelijke wedstrijd op 5 maart tegen Egypte. Bondscoach Safet Susic wil Gudelj vier maanden voor het WK graag aan het werk zien namens Bosnië & Herzegovina.

Pin It
Bekeken: 1135x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/