Alkmaar, 19 februari 2014. Tussen 22 en 28 februari worden er bomen gekapt rondom het station. Het is onderdeel van het plan voor de facelift van het station zelf en de omgeving. Allereerst wordt de bewaakte fietsenstalling gesloopt en aan beide zijden van het spoor komt een bouwplaats. Om dit uit te voeren, worden in totaal 49 bomen gekapt. Hiervoor komen 37 nieuwe, volwaardige bomen terug. Alle bomen zijn onderzocht op de mogelijkheid tot verplanten en het is mogelijk om 5 bomen te verplanten.

Aan noordkant worden 24 bomen gekapt en 5 bomen verplant naar de natuurspeelplaats in Nollen-Oost. De rest maakt uiteindelijk plaats voor 28 nieuwe volwaardige exemplaren langs de Kruseman van Eltenweg, de nieuwe ontsluitingsweg langs het spoor en op het nieuwe voorplein. Vanaf de Helderseweg langs de Kruseman van Eltenweg worden iepen aangeplant. De zijde van de Bergerhof oogt na de herbeplanting groener dan voorheen. Het voorplein van het station krijgt een meer open en stedelijk karakter, waardoor het zicht op de entree optimaal blijft. Om de stationsomgeving bereikbaar en veilig te houden worden aan de zijde van de Spoorbuurt 25 bomen gekapt en 9 nieuwe bomen geplant.

Op zaterdagochtend 22 februari start Hoek Hoveniers rond 06.00 uur met de kap van de bomen bij de taxistandplaats, de stationwinkels en de voetgangerstunnel. De Stationsweg blijft toegankelijk voor het doorgaande verkeer. Op maandag 24 februari worden de bomen bij het parkeerterrein aan de voorzijde gekapt. De noordzijde is dinsdag 25 februari aan de beurt: dan worden de bomen langs de Wognumsebuurt en de Kruseman van Eltenweg gekapt. De vijf bomen voor Nollen-Oost worden vanaf donderdag 27 februari klaargemaakt voor transport naar hun nieuwe bestemming. Tijdens de werkzaamheden blijft doorgaand verkeer over de Wognumsebuurt en de Kruseman van Eltenweg mogelijk.

Pin It
Bekeken: 2500x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/