Alkmaar, 20 februari 2014. IOp 19 december nam de raad een motie aan voor het plaatsen van een bomenrij die het prominent aanwezige Van der Meij-college in de Oudorperhout minder zichtbaar moest maken vanaf de Hoornse Vaart. Het voorstel van initiatiefnemer Stichting Oudorperhout was om bomen langs de vaart te plaatsen, maar dit kan niet vanwege het windrecht van de monumentale molens C en D aan de overkant, eventuele verzwakking van de dijken en het bestemmingsplan voor watercompensatie. Ook overzichtelijkheid van het verkeer en kabels in de grond vormden een obstakel.

De gemeente kwam met het tegenvoorstel om appelbomen, deze worden minder hoog, om het schoolgebouw te plaatsen om die problemen te omzeilen. Het initiatief past mooi in het 1000-bomenplan. Het fruit zou meteen ook voor de school een mooie aanvulling zijn. Het Van der Meij, de Molenstichting en de Stichting Oudorperhout gingen met het tegenvoorstel akkoord. Het doel was om per 1 juli de bomenrij te hebben staan, met als gevolg dat planting uiterlijk medio maart zal moeten plaatsvinden. Het zal krap worden, maar het Alkmaarse college hoopt dat het weer meezit zodat er op tijd geplant kan worden.

 

Pin It
Bekeken: 1189x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/