Alkmaar, 21 februari 2014. Het ziet er naar uit dat een meerderheid van de Alkmaarse gemeenteraad kiest voor nieuwbouw van het poppodium Victorie naast het nieuw te bouwen filmtheater van JT op Overstad. Gisteravond besprak de commissie Sociaal de verschillende mogelijkheden voor de huisvesting van poppodium Victorie, waaronder de optie Ringerscomplex. Volgens de raad is nieuwbouw op Overstad de beste keuze. Huisvesting in de Harmonie werd te duur bevonden, en de optie Ringerscomplex zou te veel onzekerheden met zich meebrengen vanwege de vele aanpassingen die gedaan zouden moeten worden om poppodium Victorie in het monumentale pand te kunnen huisvesten.Alleen de fracties van de PvdA en GroenLinks wilden meer tijd voor gedegen onderzoek naar de mogelijkheden om poppodium Victorie te huisvesten in het monumentale Ringerscomplex.

Nico Alsemgeest, voorzitter van Stichting Adapt, vroeg de raad tijdens het inspreekrecht om uitstel van de besluitvorming. De stichting wil samen met deskundigen, de eigenaar en de gemeente de opties in het Ringerscomplex serieus onderzoeken. Wethouder Anjo van de Ven sluit niet uit dat huisvesting van poppodium Victorie had gekund in het Ringersgebouw, maar vanwege het gebrek aan tijd en geld heeft het college voor huisvesting aan de Pettemerstraat gekozen. “De jongerencultuur in Alkmaar staat onder druk. Daarom kiest het college voor de urgentie van de jongerencultuur. Wij willen zo snel mogelijk zorgen voor een tiptop poppodium voor onze jongeren, daarom heeft deze optie voorrang op de optie voor het Ringerscomplex. 

Pin It
Bekeken: 1271x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/