Sotchi, 22 februari 2014. Opnieuw goud voor Nederland bij de Olympische Spelen in Sotchi. De Nederlandse achtervolgingsploeg, bestaande uit Koen Verweij, Sven Kramer en Jan Blokhuijsen, won in een Olympische record van 3.37,71. En dat betekent dat, na de zilveren deceptie op de 1500 meter, Koedijker Koen Verweij toch goud mee naar huis mag nemen. De Nederlandse mannen reden tegen de Koreanen. Aanvankelijk leken die goed partij te geven, maar toen Kramer de leiding overnam werd meteen een gat van een seconde geslagen. Daarna liep de achterstand verder op en uiteindelijk finishten zijn in 3.40,85, goed voor zilver. De Poolse ploeg pakte het brons. Deze keer dus goud voor Nederland, waar het vier en acht jaar geleden genoegen moest nemen met brons.

Ook de vrouwenploeg veroverden Olympisch goud. Ireen Wüst, Marrit Leenstra en Jorien ter Mors versloegen Polen in de finale. Reserverijdster Lotte van Beek kreeg ook een medaille toebedeeld omdat zij in de kwartfinale in de ploeg zat. De Poolse vrouwen wonnen zilver en Rusland reed naar het brons. De damesploeg trok de 24e gouden medaille van deze Spelen binnen.

In de ochtend was er nog enige opschudding: Jorrit Bergsma, winnaar van het goud op de 10 kilometer, had het idee dat hij er niet bij hoorde en had zich teruggetrokken als reserve. Uiteindelijk bleek hij niet nodig te zijn. Sven Kramer liet weten dat hij niet wist waar Bergsma over sprak. 

Pin It
Bekeken: 955x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/