Alkmaar, 24 februari 2014. De VVD Alkmaar wil één volwaardig ziekenhuis in Alkmaar. Met spoedeisende hulp en waar kinderen geboren kunnen worden. In een gemeente met straks meer dan 100.000, is dat ook meer dan terecht. De meeste Alkmaarders wonen binnen een kwartier van de Alkmaarderhout. De VVD Alkmaar herkent tegen die achtergrond dan ook de zorgen van de gemeenteraad van Den Helder over het Gemini ziekenhuis over het afslanken van de organisatie aldaar. De VVD is wel reëel: ziekenhuizen bepalen zelf hun vestigingslocatie, als gewone ondernemingen.

Maar de VVD Alkmaar legt zich niet neer bij het besluit van het MCA om naar Heerhugowaard te gaan. Onder leiding van wethouder De Baat (VVD) heeft de gemeenteraad al in 2012 het plan Parkziekenhuis Alkmaarderhout als beter alternatief vastgesteld, een plan met groot draagvlak in de stad en in de raad. Het MCA liep er echter nooit warm voor.

Inmiddels komen er steeds meer zorgen over de continuïteit van het MCA Gemini ziekenhuis bij. Nu heeft ook de raad van Den Helder zich daarover uitgesproken. Hans Tanger, fractieleider van VVD Alkmaar: "Het MCA blijft hangen in het plan om een te kostbaar ziekenhuis te bouwen in Heerhugowaard. Misschien dat dit nog een aantal jaren geleden kon als voornemen, maar niet meer in deze tijd. Het allergrootste gevaar van de plannen van het MCA is dat het nieuwe ziekenhuis het niet gaat redden."

Het MCA voedt de onrust door al drie jaar lang een business case en financiering te beloven, terwijl intussen de lopende bedrijfsvoering steeds slechter rendeert. Bovendien lukt het maar niet overeenstemming en samenwerking te bewerkstelligen tussen de belangrijke groepen binnen het MCA Gemini, zoals personeel en medische staven, en evenmin met andere ziekenhuizen in de regio. De VVD is dan ook van mening dat een onafhankelijke quick scan naar de financiële positie van MCA Gemini gewenst is.

Pin It
Bekeken: 1438x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/