Alkmaar, 07 maart 2014. Voor Park Groene Voet is een inrichtingsplan gemaakt met nieuwe sport- en spelactiviteiten voor alle leeftijden. Op twee informatieavonden wordt dit plan gepresenteerd. Een park van en voor de bewoners, dat is volgens wethouder De Baat het doel. Het inrichtingsplan ligt nu klaar en daarmee zijn er nieuwe kansen voor bewoners om het park adopteren en te bepalen voor welke recreatieve en sportieve activiteiten het ingericht zal worden. Tijdens de inloopavonden kunnen de bewoners hun adoptie-ideeën bespreken.

'Park Groene Voet is een onderdeel van het programma Alkmaar Sportstad. De uitvoering van Park Groene Voet tot sportboulevard Alkmaar Noord' is namelijk één van de thema´s in het coalitieakkoord. Door sport- en spelactiviteiten voor alle leeftijden toe te voegen wil men de openbare ruimte van dit park aantrekkelijker maken. Naast de bestaande activiteiten in het park, worden de nieuwe attributen en sport- en spelactiviteiten gepresenteerd. Denk aan vernieuwde entrees, een hondenspeeltuin, kanosteigers, een uitkijktoren, de beweegtuin en ook de 'actieve Groene Voet-route'.

Wethouder sport Peter de Baat: "Diverse partijen en individuen zijn inmiddels benaderd met de vraag welke activiteiten volgens hen goed passen in het park. Zo hebben het Sportinstituut Tom van der Kolk en Alkmaar Sport NV meegedacht. Zij kwamen bijvoorbeeld met het idee van de beweegtuin en de actieve Groene Voet-route. Ook wordt gesproken met scholen en twee lokale hondenscholen. We hopen dat nog meer partijen zich melden zodat het park echt van de bewoners wordt."

Met speeltuin 't Span is afgesproken dat de uitkomsten van een haalbaarheidsonderzoek naar verplaatsing naar het terrein naast Argus, worden afgewacht. Dat betekent dat speeltuintuin 't Span voorlopig niet uitbreidt in Park Groene Voet.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom op dinsdag 11 maart in het Wijkcentrum 'Mare Nostrum' (Arubastraat 2) of op donderdag 13 maart in het Wijkcentrum 'De Daalder' (Johanna Naberstraat 77 B). Op beide avonden kan men tussen 19.00 en 20.30 uur binnenlopen.

 

Pin It
Bekeken: 1591x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/