Alkmaar, 13 april 2011. Er heerst grote ontevredenheid bij de ouders in Oudorp die kinderen op de wachtlijst hebben staan voor de Buitenschoolse Opvang, de BSO. Op 7 maart stond er een artikel in de Alkmaarse Courant over die wachtlijsten. Het artikel was het gevolg van een gesprek tussen Marinette van Acker van de 'actiegroep wachtlijstouders' en Bart van Groen van de Onafhankelijke Partij Alkmaar (OPA). Marinette is al sinds begin 2010 bezig met de wachtlijsten in Oudorp. Haar verhaal is de bekende demonstratie van bureaucratie en kastje en muur. Ondertussen heeft de gemeente Alkmaar wel een onderzoek laten doen naar die wachtlijsten. Maar dat onderzoek wil de gemeente niet openbaar maken omdat er vertrouwelijk gegevens van organisaties in zouden staan. Wat er nu wel gaat gebeuren is ook niet duidelijk. Het onderzoek is overigens in handen van Alkmaar Centraal.

Gemeente Alkmaar laat steken vallen bij BSO wachtlijstenWat wél duidelijk is, is dat de gemeente niets wil weten van een eenvoudige oplossing die door kinderdagverblijf 'de Kinderkamer' en basisschool ‘de Zeswielen’ aangeboden wordt: een opvangvoorziening aan school. De ruimte is er en beide organisaties willen. Maar de gemeente Alkmaar wil dus niet. De gemeente wil liever een opvang in Wijkcentrum de Oever, maar de aangewezen ruimte is daar eigenlijk niet geschikt voor en inmiddels ziet 'de Oever' het ook niet meer zitten. Het zou de gemeentelijke exploitatie van het wijkcentrum wel ten goede komen wanneer de ruimte verhuurd zou worden. Tot nu toe is ook de communicatie richting diverse betrokken partijen bijzonder onhandig en daar kwam deze week dan nog de reactie van Tineke Komen overheen die én de cijfers onjuist aanhaalt én triomfantelijk verteld dat haar onderzoek heeft uitgewezen dat er ruimte zat is, maar dat de ouders niet meewerken omdat iedereen zijn kind op maandag, dinsdag en donderdag naar de BSO wil hebben. Iedereen met kinderen in de 'BSO-leeftijd' had haar dit vantevoren al kunnen vertellen. Alweer een bijzonder onhandig stukje communicatie, zo lijkt het.

Pin It
Bekeken: 1500x
https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-gacor-online/ https://e-learninggender.kemenpppa.go.id/slot-gacor-online/ http://elibrary.pipmakassar.ac.id/demo-pg-soft/ http://admperpus.jogjakota.go.id/slot-demo/ https://inlis.pacitankab.go.id/slot-online-gacor/ http://fastekkln.kemenkopmk.go.id/slot-online-gacor/ http://skp.bkpsdm.ketapangkab.go.id/live-draw-hk/ https://perpustakaan.wicida.ac.id/demo-pg-soft/ http://inlis.lamongankab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/toto-macau/ https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-gacor-terpercaya/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/