Alkmaar, 3 april 2014. De politie denkt dat de 'lichte explosie' die woensdagochtend rond 01:00 uur bewoners aan de Treilerstraat opschrikte, een bomaanslag betreft op een motorclub-lid. Van welke motorclub wil de politie niet kwijt, al liet RTVNH weten dat het om een nieuwbakken Bandido gaat. Hij woont vlakbij, met de tuinen bijna aangrenzend. De slachtoffers waren hevig geschrokken en de knal was tot in de wijde omgeving te horen, maar ze raakten niet gewond. Het bleef bij een vernielingen van een raam en de schutting. Dit zou erop kunnen wijzen dat het niet meer dan een 'boodschap' was.

Bij het onderzoek werd de buurt afgezet en deden tien rechercheurs een zoektocht naar aanwijzingen. Burgemeester Bruinooge heeft inmiddels buurtbewoners een brief gestuurd met daarin de vermoedens en de maatregelen. Er zijn toezichtcamera's geplaatst en er wordt extra gesurveilleerd.

Het is geen groot geheim dat de Hell's Angels deze regio als hun territorium beschouwen, en dat ze in het zuiden van het land met de Bandidos overhoop liggen. De Bandidos zijn pas kort geleden in Nederland gesetteld, in de regio Alkmaar gaat het om recent overgestapte leden van No Surrender. No Surrender was een groep die ongeveer een jaar geleden afsplitste van Saturadah, juist om geweld met de Hell's Angels te mijden.

De incidenten trekken de aandacht van de landelijke politiek. Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie: "Het kan leiden tot cruciale risico's op veiligheidsterrein.'' Politie, Openbaar Ministerie, de belastingdienst, de Fiod, het bestuur, gemeenten en andere diensten werken samen voor de veiligheidsmaatregelen rond de 'outlawmotorclubs'.

Pin It
Bekeken: 2369x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/