Alkmaar, 16 april 2014. Dinsdag werd er weer gestreden om de felbegeerde bokalen van het Alkmaars Scholenkampioenschap (ASK). Diverse scholen uit Alkmaar en omgeving kwamen tegen elkaar uit in verschillende toernooien op verscheidene locaties in Alkmaar. De school die zich bij de meeste disciplines wint mag zich Alkmaarse Scholenkampioen 2014 noemen en gaat met de wisseltrofee naar huis. Eén van de meest spectaculaire onderdelen van de strijd is het drakenbootracen. Uiteraard lag de organisatie daarvan in handen van de Alkmaarse drakenbootvereniging United Dragons. De wedstrijden vonden plaats in de Hoornse Vaart ter hoogte van het clubhuis van de Dragons. De ochtend stond in het teken van het goed thuisraken in de beginselen van het drakenbootracen, 's middags was het tijd voor het echte werk en vonden de wedstrijden plaats.

Oefening baart kunst, zeker bij het drakenbootracen. Dat was goed te zien aan de tijden die de scholenteams lieten noteren, naarmate de dag vorderde werden ze steeds beter. Het waren uiteindelijk CSG Jan Arentz en het Jac. P. Thijsse College die in een onderlinge strijd uitmaakten wie nou écht de drakenbootkampioen van Alkmaar is. Het was een spannende finale waar het Jan Arentsz als winnaar uit naar voren kwam. Paul van Berkum volgde de spannende strijd en maakte dit fotoverslag.

{gallery}20140415_drakenbootracen_scholen{/gallery}

 

 

Pin It
Bekeken: 1499x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/