Alkmaar, 17 april 2014. Een Alkmaars gezin uit Azerbeidzjan dat in 2008 kinderpardon had aangevraagd, krijgt alsnog een verblijfsvergunning. Burgemeester Bruinooge stuurde eind 2013 een brief aan staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie, om hem te vragen nog eens te kijken naar de aanvraag van de familie, nadat deze eerder was afgewezen. De staatssecretaris heeft per brief laten weten dat hij de betrokkenheid van de burgemeester waardeert, en dat de familie een verblijfsvergunning voor bepaalde tijd krijgt.

Bruinooge is erg blij met het nieuws: “In de eerste plaats is het heel goed nieuws voor deze familie. Zij, de ouders en hun drie kinderen, kunnen nu in elk geval ook de komende vijf jaar doorgaan met het leven dat ze hier al sinds jaren hebben opgebouwd. Verder waardeer ik het zeer dat de staatssecretaris het dossier opnieuw heeft bekeken, en de regels in dit soort gevallen ruimhartig toepast.” De familie kreeg in 2008 geen kinderpardon toegewezen, maar tekende bezwaar aan. 

Door het gebruik maken van zijn ‘discretionaire bevoegdheid’ ziet de staatssecretaris het te laat ingediende verzoek voor het kinderpardon door de vingers. De familie was slechts een aantal dagen te laat met de aanvraag. Daarnaast is het gezin steeds onder toezicht van de gemeente geweest op het moment dat ze uit beeld bij de Rijksoverheid waren.

Pin It
Bekeken: 1384x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/