Zaterdag werd in Oudorp voor de tweede keer de Milieukaravaan georganiseerd. Buurtbewoonster Lia Spaans is maanden bezig geweest met de voorbereiding en kreeg daarbij hulp van gebiedsconsulent Jos Sinnige en Bart van Groen.

“Ruim 20 vrijwilligers wilden meedoen, maar er moest wel een evenementen vergunning aangevraagd worden bij de gemeente. De regiegroep Oudorp was gelukkig bereid om een financiële bijdrage te doen en Stadswerk072 vindt de milieukaravaan een goede bijdrage aan het gescheiden inzamelen van afval en hebben ons ook gesteund",aldus Lia Spaans. Kennemer Wonen liet zich ook niet onbetuigd en sponsorde de broodjes en de koffie.

De vrachtwagenchauffeurs, muzikanten, stadswachten en vrijwilligers verzamelden zich bij wijkcentrum De Oever, en om tien uur vertrok de lange stoet. Het zonnige geluid en het opzwepende ritme van de samba van de Braziliaanse percussiegroep "Bateria Unidos d'Alcmaria" deed het druilerige weer vergeten.
Net als vorig jaar was weer veel afval langs de straat gezet. De mannen van Stadswerk072 gaven aanwijzingen in welke vrachtwagen de spullen moeten worden gegooid. De wagens voor elektrische apparaten en oud-ijzer waren na een uur al vol en moesten even terug naar de Stadswerf om te lossen. Opvallend was het grote aantal kapotte televisies en koelkasten. (foto: Paul van Berkum)

Iedereen had zichtbaar veel plezier tijdens de karavaan die eindigde waar hij ook was begonnen: Buurtcentrum De Oever, waar heerlijke broodjes klaar stonden. Lia Spaans oogde heel tevreden en één van de enthousiaste vrijwilligers verklaarde: “Ik had mijn GPS aan en heb 10 km gelopen”.

Pin It
Bekeken: 4006x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/