Vrijdag 3 april vindt de jaarlijkse PCC-Actiedag plaats. Ruim 2000 PCC-leerlingen laten zich dan voor allerlei activiteiten sponsoren. Het geld gaat naar de San Nicolas School in een achterstandswijk van het Colombiaanse Medellin, zodat daar op termijn 550 arme kinderen toch onderwijs kunnen volgen.

De PCC-leerlingen verzamelden de afgelopen vijf jaar bijna €150.000 voor de Mundindischool in Tanzania. Nu is de San Nicolas School aan de beurt. Er zijn meer ingerichte leslokalen nodig en een keuken voor de verplichte middagmaaltijd.

Op PCC Het Lyceum gaat de spectaculaire en loodzware volleybalmarathon - editie nr. 31! - al donderdag van start, met een topaantal van 229 eindexamenkandidaten. Vierentwintig uur vechten zij om de winst. Op PCC Fabritius nemen leerlingen deel aan zelf bedachte drie workshops en rennen zoveel mogelijk rondjes om de school in Zuid-Amerikaanse uitdossingen. PCC Oosterhout lopen 10 km af op het strand en verzamelen zoveel mogelijk zwervafval. Ook de overige leerlingen vullen de Actiedag sportief in. 

De leerlingen zijn druk geweest met sponsorwerving om hun recordbedrag van €30.164 uit 2014 te verbreken.

Pin It
Bekeken: 3874x