Alkmaar, 24 april 2014. In 2013 zijn ruim 400 Alkmaarse huizen en één bedrijf aangesloten op het warmtenet van HVC. Naast nieuwbouwwoningen in de Schelphoek heeft HVC het afgelopen jaar ook bestaande woningen aan de Melis Stokelaan aangesloten. De aanleg en aansluiting van huishoudens op het warmtenet is een belangrijk onderdeel van het Alkmaars Energieprogramma. De aanleg van is in 2009 gestart. Inmiddels heeft HVC ruim 2.637 aansluitingen gedaan op het twaalf kilometer lange warmtenet in Alkmaar.

Wethouder duurzaamheid Jan Nagengast (CDA) is trots op het resultaat. "De nieuwe aansluitingen dragen bij aan de verduurzaming van de gemeente Alkmaar. Aangesloten woningen stoten 75% minder CO? uit, dan die met een gasgestookte ketel." De aansluiting van de bestaande bouw aan de Melis Stokelaan is bijzonder, want doorgaans gaat het alleen om nieuwbouw, omdat dan aansluiting meteen gebouwd kan worden.

De huizen worden verwarmd door de warmte die vrij komt bij het verbranden van afval van de afvalenergiecentrale. Via een ondergronds leidingnet wordt deze warmte getransporteerd naar huizen in de directe omgeving. In 2013 zijn onder andere het wooncomplex aan Tuinderspad, woningen aan de Melis Stokelaan, nieuwbouwwoningen in de Schelphoek en TAQA op de Boekelermeer aangesloten. 

De gemeente Alkmaar heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Eén van de belangrijkste speerpunten van het Alkmaars Energieprogramma is uitbreiding van het warmtenet van HVC. Met de aansluiting van woningen en bedrijven op het warmtenet wordt een bijdrage geleverd aan de verduurzaming van de stad.

Pin It
Bekeken: 1143x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/