Alkmaar, 15 mei 2014. AZ heeft donderdag de eerste van twee wedstrijden in de finale van de Europese play-offs gelijkgespeeld. In het eigen AFAS Stadion hield de ploeg van Dick Advocaat FC Groningen op 0-0. De Alkmaarse formatie opende sterk en ging direct opzoek naar een treffer. Ondanks een paar kleine mogelijkheden, kwam die er niet en waren het de bezoekers die wat beter in de wedstrijd kwamen. Ook zij wisten niet te scoren en het bleef het bij een gelijke stand in de eerste helft.

In het tweede bedrijf was het wederom de ploeg uit Alkmaar die sterk opende. Met de van een blessure herstelde Aron Jóhannsson als invaller in de ploeg, gingen de Alkmaarders daarnaast ook een stuk aanvallender voetballen. De kansen van de Amerikaanse international en die van Nemanja Gudelj gingen er jammer genoeg niet in. Aan de andere kant was ook Esteban een paar keer alert, waardoor het ook na rust bij 0-0 bleef.

Zondag is de return in Groningen en dan kan AZ zich bij winst verzekeren van deelname aan de voorronde van de Europa League. De aftrap in de Euroborg is 16:30.