Alkmaar, 19 mei 2014. Op een warme zondag hebben de dames van Kolping Boys zich geplaatst voor de finale van de nacompetitie. In Apeldoorn werd het, na een 1-0 thuisoverwinning vorige week, tegen Victoria Boys 1-4. Dat de thuisploeg een achterstand moest goed maken werd al snel duidelijk. Veel druk en dominant voetbal zorgden ervoor dat de Alkmaarders vooral moesten verdedigen. Ondanks het veldoverwicht kon Victoria niet scoren en was het juist Kolping dat op voorsprong kwam. Uit een van de Alkmaarse counters kon Woldhuis de 1-0 in een uiterste inspanning binnen schieten en niet veel later was het opnieuw Inge Woldhuis met een doelpunt: 0-2. Met die ruime voorsprong ging Kolping ook de rust in.

Na rust was het opnieuw Victoria Boys dat aanviel en tweemaal dichtbij een treffer was. Ook nu gingen de ballen niet tussen de palen, waarna Kolping de score verder opvoerde. De eerder al trefzekere Woldhuis schoot uit een vrijetrap haar hattrick tegen de touwen. Even kwam de ploeg uit Apeldoorn terug in de wedstrijd door 1-3 te maken, maar door de 1-4 van Potter werd het duel definitief in het voordeel van de bezoekers beslist.

Door de overwinning gaat Kolping een ronde verder in de nacompetitie en is het nog twee wedstrijden verwijderd van de hoofdklasse. In een tweeluik tegen de winnaar van de wedstrijd RKDEO en Bavel wordt beslist of de Alkmaarders promoveren.