Alkmaar, 22 mei 2014. Voor mensen die een hulpvraag hebben maar niet weten waar zij met die vraag terecht kunnen, is er vanaf 3 juni een online marktplaats voor onderlinge hulp: www.zorgvoorelkaar.com. De website wordt gelanceerd in Wijkcentrum de Oever. Zowel hulp vragers als hulp bieders zijn van harte welkom bij deze officiële lancering.

Alkmaar is een gemeente waarin veel vrijwilligerswerk wordt gedaan en dat is prijzenswaardig. In de praktijk blijkt echter dat mensen met een hulpvraag vaak niet weten waar ze daarmee terecht kunnen. Ditzelfde geldt voor mensen die zich voor een ander willen inzetten. Bovendien zijn de vrijwilligers in de zorg sterk aan het vergrijzen én komen er grote veranderingen op ons af door bezuinigingen op zorg en ondersteuning.

De projectgroep Zorg voor elkaar Alkmaar heeft daarom, in opdracht van de gemeente Alkmaar, de handen ineen geslagen om een online markt te realiseren. Deze biedt inwoners en informele zorgorganisaties van Alkmaar een eenvoudige en laagdrempelige manier om hulp te bieden en te vragen. Door het gebruik van de website ontstaat een actueel overzicht van de vraag naar en het aanbod van hulp in Alkmaar én kan een nieuwe én jongere groep vrijwilligers worden bereikt.

De Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar (VCRA) zien organisaties in de zorg als belangrijke partner om Zorgvoorelkaar in Alkmaar tot een succes te maken en nodigen hen daarom van harte uit voor de officiële lancering. Maar ook potentiële hulpvragers- en bieders zijn welkom. Tijdens deze bijeenkomst gaan de VCRA in op vragen als wat is Zorgvoorelkaar, wat kan het en wat kun je ermee. 

De officiële lancering van de website vindt plaats op dinsdag 3 juni om 15:00 uur in Wijkcentrum de Oever, Amstelstraat 1. Afsluiting is rond 17:30 uur. Aanmelding dient voor maandag 2 juni gebeurd te zijn.

Pin It
Bekeken: 1497x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/