Drie leerlingen, Stefan (18), Royce (16) en Jesper (16), van het Horizon College in Alkmaar voeren een telefonische enquête uit voor het Actieplan Jeugdwerkgelegenheid 2.0 van Jeugd Werkt! Ze bellen werkgevers die gebruik hebben gemaakt van de Plaatsingsbonus om het succes te bepalen.

De jongens doen de opleiding Marketing & Communicatie (niveau 4). Een deel is vrij te besteden aan Buitenschoolse Activiteiten, waar ook deze opdracht vanuit het RPA-NHN onder valt. Het streven is om minimaal 150 werkgevers te bellen van de ruim 350 die de Plaatsingsbonus benut hebben.

Er is al druk gebeld. Stefan: "In het begin was het erg spannend om werkgevers af te bellen, maar na een aantal keer gaat het steeds beter." De leerlingen vragen bijvoorbeeld of de jongere die met een Plaatsingsbonus is aangenomen nog in dienst is en of de bonus invloed had op de keuze.

De reacties zijn wisselend, Royce: "Een aantal heeft echt dankzij de bonus een jongere in dienst kunnen nemen, terwijl het voor anderen een extraatje is geweest". Stefan, Royce en Jesper zijn zeker nog twee dagen bezig.

Meer informatie ove AJW 2.0 op Jeugdwerkt.nu.

Pin It