Alkmaar, 17 juni 2014. Onderhandelingen tussen de  gemeente en de erven Molenaar hebben uiteindelijk toch geleid tot het intrekken van de voorlopige voorziening tegen het bestemmingsplan Westrand-zuid. Dinsdagmiddag zou het kort geding dienen dat de erven hadden aangespannen tegen de gemeente, maar een uur voor de zitting werd de voorlopige voorziening ingetrokken. Dat beroep ging vergezeld van een voorlopige voorziening omdat de erven wilden voorkomen dat er iets onomkeerbaars zou gebeuren in hun nadeel. Daarmee werd feitelijk de complete westrand 'op slot' gezet. Het beroep zelf blijft wel staan en is aangetekend tegen het dempen van drie sloten die een belangrijke rol spelen bij de afwatering van de grond van de erven. Ook willen de erven graag rendement zien van de grond die ze al veertig jaar bezitten, maar de bestemming die er nu op rust maakt dat onmogelijk.

De erven vinden echter dat de onderhandelingen met de gemeente voldoende vertrouwen hebben opgeleverd in een goede afloop, vandaar het intrekken  van de voorlopige voorziening. Daarmee is het bestemmingsplan Westrand-zuid vandaag in werking getreden en is dus ook de weg vrij voor de realisatie van het beoogde trainingscomplex van AZ. Wethouder Peter de Baat geeft aan dat dit een belangrijk wapenfeit is bij het overleg dat het college toch nog met AZ wil voeren. AZ voerde als belangrijkste reden voor het vertrek naar Zaanstad aan dat de bouw vertraagd zou worden door het bezwaar van de erven.

Pin It
Bekeken: 1705x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/