Alkmaar, 18 juni 2014. De lokale stichting EersteHulpAlkmaar (EHA) houdt van 7 t/m 12 juli de jaarlijkse collecteweek in Alkmaar. De EHBO-stichting is hard op zoek naar vrijwilligers die een aantal uren op pad gaan om geld in te zamelen. De opbrengst komt onder andere ten goede aan de uitrusting van de EHBO’ers. Deze vrijwilligers geven hun vrije tijd op om anderen te helpen tijdens evenementen als concerten, allerlei sportwedstrijden o.a. bij de Wielerbaan, de intocht van Sinterklaas. De aanwezigheid van EHBO’ers is vaak verplicht door de gemeente en zonder deze vrijwilligers gaat het evenement niet door.

De stichting bestaat uitsluitend uit vrijwilligers en er zijn dus geen betaalde krachten in dienst. Het opgehaalde bedrag blijft dus niet aan de “strijkstok hangen”. Met de opbrengst wordt nieuwe kleding aangeschaft om de herkenbaarheid van de EHBO’ers te vergroten. Deze herkenning is essentieel tijdens evenementen. Momenteel is de kleding versleten en grondig aan vervanging toe. Daarnaast is er geld benodigd voor communicatieapparatuur en verbandmiddelen.

Wie mee wil helpen met collecteren en/of wijkcoördinator wil zijn, kan voor meer informatie en/of aanmelding kan u contact opnemen met Karen Bakker via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Meer informatie op de website van EersteHulpAlkmaar.

Naast de aanwezigheid op evenementen houden de vrijwilligers zich ook bezig met het Burger AED-project in Alkmaar. Er wordt voorlichting gegeven, burgerhulpverleners worden opgeleid en de AED’s (defibrillators) worden onderhouden. Burger AED is een extra service naast de reguliere ambulancezorg en draagt bij aan een grotere kans op het overleven van een hartstilstand. De 112-meldkamer in de regio Noord-Holland Noord stuurt een sms naar aangemelde burgerhulpverleners bij een melding van een hartstilstand.

Pin It
Bekeken: 1339x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/